Grapefruit-ul, bun pentru inimÄ
În cadrul cercetÄrii, mai mulĹŁi voluntari cu colesterolul mare, care suferiserÄ deja o operaĹŁie de bypass, au primit sau nu grapefruit, în funcĹŁie de grupa în care se aflau, timp de 30 de zile.
DupÄ acest interval de timp, în cazul pacienĹŁilor cÄrora li se dÄduse câte un grapefruit pe zi s-a observat scÄderea colesterolului Ĺi micĹorarea riscului de boli cardiace. În cazul voluntarilor care nu consumaserÄ grapefruit nu s-a observat nicio schimbare, chiar dacÄ mâncaserÄ sÄnÄtos în toatÄ aceastÄ perioadÄ de timp.
Pe lângÄ antioxidanĹŁi, grapefruitul conĹŁine Ĺi niĹte chimicale ce ar putea fi responsabile de scÄderea nivelului trigliceridelor. Se crede cÄ atât fructul proaspÄt, cât Ĺi sucul obĹŁinut din acesta are acelaĹi efect. TotuĹi, nu trebuie uitat cÄ acest fruct interacĹŁioneazÄ cu anumite medicamente, iar consumat în exces creĹte nivelul estrogenului, atât în cazul femeilor, cât Ĺi în al bÄrbaĹŁilor, mÄrind Ĺi riscul de cancer la sân.
FiČi la curent cu ultimele noutÄČi. UrmÄreČte TIMPUL pe Google News Či Telegram!