Actualitate

Greceanâi — preşedinte, PD cedează către PL funcţia de speaker?

Potrivit infotag.md, aceştia au coordonat cu Comisarul european pentru Extindere şi Politică de Vecinătate, Stefan Fule, acţiunile pentru alegerea preşedintelui R. Moldova, preconizate pentru 18 noiembrie 2001.

Potrivit aceleeaşi surse, în cadrul vizitei s-a discutat despre noua situaţie privind alegerea preşedintelui, care a apărut după plecarea neaşteptată din fracţiunea PCRM a "grupului Dodon" constituit din trei deputaţi, fapt ce a sporit şansele coaliţiei de guvernare de a alege preşedintele R. Moldova.

Potrivit informaţiilor, în cazul înaintării Zinaidei Greceanîi în calitate de candidat la funcţia de şef al staului (ea poate fi înaintată atât din partea AIE, cât şi din partea unuia dintre partidele din componenţa Alianţei), apar dificultăţi din cauza poziţiei de neînduplecat a liderului Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

“Liderul PLDM, Vlad Filat, a garantat că deputaţii fracţiunii PLDM sunt gata să o voteze pe Greceanîi, fapt care va oferi posibilitatea de a soluţiona criza politică din ţară», anunţă infotag.md.

(Mihai Ghimpu © Liviu Dumitru, TIMPUL.MD)

În ceea ce priveşte poziţia PL, şi cea a liderul acestei formaţiuni, Mihai Ghimpu, liberalii ar putea vota pentru Zinaida Greceanîi, cu condiţia ca aceasta să fie înaintată de Partidul Democrat. În cazul alegerii Zinaidei Greceanîi la funcţia de preşedinte, PDM se dezice de funcţia de speaker al Parlamentului în favoarea PL. 

După: Zdg.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *