Externe

Grecia a salvat 100 de migranți găsiți pe o ambarcațiune în largul coastelor sudice

Autoritățile grecești au salvat luni 100 de migranți găsiți pe o ambarcațiune a contrabandiștilor care a naufragiat în largul coastei sudice a țării.

Paza de coastă greacă a declarat că migranții au fost luați de pe navă de un remorcher trimis în zonă și aduși în siguranță în satul Monemvasia, situat în sud-estul țării. Nimeni nu a fost rănit.

Potrivit gărzii de coastă, nava de trafic de migranți se afla în largul Capului Maleas, în extremitatea sud-estică a peninsulei Peloponez.

Deocamdată nu au fost făcute publice detalii despre naționalitatea migranților, tipul de navă pe care se aflau sau de unde proveneau.

Zona în care a avut loc incidentul se află pe o rută folosită de contrabandiști pentru a trimite migranți în iahturi supraaglomerate din Turcia spre Italia, ocolind sudul Greciei și evitând patrulele din largul insulelor din estul Mării Egee.

Anterior, o ambarcațiune de mici dimensiuni care transporta migranți care încercau să ajungă în Canalul Mânecii s-a răsturnat în nordul Franței, ucigând o fetiță de șapte ani.

Înainte de aceasta, poliția cipriotă a raportat salvarea a 60 de migranți sirieni găsiți la bordul unei ambarcațiuni mici la aproximativ 55 de kilometri în largul coastei sud-estice a națiunii insulare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Migratia nu se rezolva cu asemenea metode. Le trebuie locuri de munca in tara lor, incat sa nu mai fie nevoiti sa plece. Dar tarile bogate nu vor asta. Este o ipocrizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *