Externe

Grecia a salvat peste 90 de migranți blocați pe o insulă de la granița cu Turcia

Autoritățile grecești au salvat 91 de migranți de pe o insuliță de pe un râu și i-au transportat la un centru de primire din apropierea graniței cu Turcia.

Poliția a declarat că grupul era format din 32 de bărbați, 25 de femei și 34 de copii. Crucea Roșie a fost prezentă la operațiune. Mai mulți dintre migranți au declarat poliției că sunt din Siria.

Migranții se aflau pe insulița de pe râul Evros cel puțin de vineri, când organizațiile neguvernamentale au trimis e-mailuri autorităților grecești în care avertizau de prezența lor acolo. O parte din insuliță este teren grecesc, iar o parte este teren turcesc. Până duminică, migranții s-au mutat pe partea grecească, ceea ce a permis începerea unei operațiuni de salvare.

Nivelul scăzut al apei în râu a “contribuit recent la traversarea ilegală a migranților care folosesc insulițele aflate atât pe teritoriul grec, cât și pe cel turcesc… Guvernul grec a cerut guvernului turc, care a depus jurământul (sâmbătă), să coordoneze serviciile de frontieră și să împiedice traversările ilegale”, a precizat guvernul grec într-un comunicat.

Aproape întreaga graniță terestră dintre Grecia și Turcia se întinde de-a lungul râului Evros, numit Merik în Turcia. Evros este un punct cheie de trecere a frontierei cu Grecia pentru persoanele care caută o viață mai bună în Uniunea Europeană. Grecia a construit un gard înalt de-a lungul unei mari părți a frontierei pentru a împiedica intrarea migranților și intenționează să îl extindă și mai mult.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *