Externe

Grecia este îngrijorată față de creșterea numărului de migranți care trec din Turcia

Grecia asistă la o creştere semnificativă a numărului de migranţi care încearcă să treacă din Turcia către insulele elene în ultimele zile, au declarat joi, 3 august, surse guvernamentale, citate de Agerpres.

De asemenea, problema a fost discutată în cadrul unei reuniuni speciale a miniştrilor şi forţelor de securitate, condusă miercuri de prim-ministrul grec Kyriakos Mitsotakis.

Paza de coastă elenă a precizat într-un comunicat că trei bărci au fost aduse în siguranţă de luni şi până miercuri. Una era în largul Insulei Samos şi avea 43 de oameni la bord, alta lângă Chios, cu 17 pasageri, şi două bărci în largul Insulei Lesbos, cu 26 şi 40 de persoane la bord.

În majoritatea cazurilor, migranţii au distrus bărcile când paza de coastă s-a apropiat de ele, a transmis aceasta.

Acest lucru înseamnă că oamenii sunt consideraţi naufragiaţi şi trebuie luaţi de acolo. Trei bărbaţi au fost arestaţi ca suspectaţi de trafic de migranţi, a adăugat paza de coastă.

Bandele de contrabandişti încearcă de mult timp să aducă migranţi în insulele greceşti, în contextul în care Grecia este în Uniunea Europeană şi aproape de Turcia, unde mulţi refugiaţi se adună după ce au părăsit Siria. Accidentele sunt frecvente, iar în lunile de vară în Grecia au loc cele mai multe traversări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *