Internațional

Grecia: Opt migranți răniți, în confruntări între sirieni și afgani în portul Pireu

Potrivit gărzii de coastă elene, două persoane au fost transportate la spital cu leziuni la cap, în timp ce restul de șase au suferit doar răni ușoare. Se pare că cearta a izbucnit după ce un afgan a insultat-o pe soția unui sirian. La scurt timp, portul Pireu s-a transformat într-un câmp de luptă, conflictul extinzându-se și la alte terminale ale portului în care sunt cazați peste 5.800 de refugiați.

Potrivit EFE, grupurile rivale s-au lovit cu pietre, au răsturnat pubelele de gunoi și au spart un geam într-unul dintre terminalele pentru pasageri. Lucrurile s-au liniștit în cele din urmă, însă forțele de intervenție, garda de coastă și reprezentanți ai portului au rămas în alertă întreaga noapte, iar joi dimineață operatorii din port au curățat întreaga zonă.

Departamentul Politicilor de Migrație din Grecia va distribui în următoarele zile fluturași în mai multe limbi în care li se va cere celor aflați în tabăra improvizată din portul Pireu să accepte să fie transportați în centre de primire (hotspots). Transferul acestor migranți a fost amânat deoarece multe dintre centre nu sunt încă gata. Potrivit presei locale, autoritățile elene intenționează să-i separe de afgani de sirieni pentru a evita confruntări precum cea de miercuri noapte.  

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *