Timpul Liber

Greşeala care pune în pericol viaţa copiilor

Dacă aşezi copilul în scaunul de maşină îmbrăcat cu geacă groasă iarnă sau combinezonul pentru bebeluşi, deşi totul pare în regulă şi copilul pare foarte bine asigurat cu centurile de siguranţă în scaunul de maşină, adevărul este că lucrurile stau invers.

În cazul unul accident, geacă de iarnă, care este groasă şi „umflată” se comprimă şi astfel centurile de siguranţă în care este prins copilul devin prea largi, punând astfel în pericol viaţă copilului.

Hainele de iarnă sunt groase şi pufoase însă în cazul unui accident, creează un gol de 10 centrimetri între copil şi centurile de siguranţă, 10 centrimetri ce poate nu par o diferenţa atât de mare însă poate face diferenţa între viaţă şi moarte atunci când vine vorba de copii. Luaţi în considerare simplul fapt că măduva spinării unui copil mic, se poate întinde maxim 5 centrimetrii înainte să se rupă şi să provoace leziuni permanente.

Experţii recomandă să faceţi urmatotrul test. Puneţi copilul în maşină şi legaţi bine centurile peste geacă de iarnă. Apoi desfaceti centurile, scoateţi geacă de pe copil şi puneţi-l înapoi în scaunul de maşină şi legaţi centurile fără să le reajustaţi şi veţi obervă clar diferenţa care îi pune viaţă în pericol.

Ca să va asiguraţi că nu îi este frig, cel mai bine este să îi daţi jos geacă de iarnă şi dacă nu aveţi timp să incalziti maşină înainte de a pune copilul în scaun, aşezaţi-l în scaun fără geacă, legaţi centurile de siguranţă şi aşezaţi geacă peste el, că o păturică.

sursa: baby.unica.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *