Sănătate

Greșeli pe care le comiți când iei medicamente. Iată ce nu e bine să faci niciodată

Iată cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când vine vorba de medicamente:

Spargerea sau pisarea lor pentru a le face mai ușor de înghițit
Forma anumitor medicamente nu este un factor lipsit de importanţă, iar pisarea acestora prin zdrobire mecanică este contraindicată, este concluzia unui studiu publicat în revista franceză “Revue de Médicine Interne”.

Folosirea ibuprofenului înainte de exercițiile fizice
Administrarea de medicamente analgezice, precum ibuprofen, pentru a preveni și reduce durerile cauzate de antrenamentul intens este comună în rândul sportivilor. Această practică este însă periculoasă. În aceste circumstanțe, sistemul gastrointestinal este mult mai predispus la răni și infecții bacteriene.

Paracetamol cu alcool
Medicamentele toxice pentru inimă, ficat, sistemul nervos central nu trebuie asociate cu alcoolul. Alcoolul este toxic iar toxicitatea lui se manifestă în special la alcoolicii cronici, în principal pentru sistemul nervos central, pentru ficat, pentru stomac, pentru inimă.

Antibiotice cu lactate
Unele antibiotice (în special tetraciclinele) nu este bine să fie combinate cu laptele sau diverse produse lactate. Nu este bine să se combine tetraciclinele cu iaurt, lapte, brînză, cu medicamente antiacide, cu produse pe bază de fier.

Dacă este neapărat nevoie să se administreze ambele preparate (şi medicamentul şi alimentul) este bine să se lase o pauză de două ore între ele. Este bine de ştiut că tetraciclinele produc iritaţie gastrică iar laptele şi antiacidele combat această iritaţie aşa că se pot consuma fără probleme, însă fără a fi administrate împreună.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *