Actualitate

Greșelile ce distrug bateria laptopului. Cum să-i prelungești viața

Sigur acest lucru datorită bateriei încorporate care, în mod normal, poate ține în funcțiune un laptop încă câteva ore fără a fi nevoie să fie conectat la priză.

De cele mai multe ori însă, bateria laptopurilor cedează foarte repede, astfel că ajungem să constatăm că nu mai poate ține device-ul deschis nici măcar 10 minute. Din fericire există câteva trucuri care, folosite zi de zi, vor prelungi în mod considerabil bateria unui laptop.

Una dintre problemele care dăunează grav sănătății bateriei este temperatura ridicată. Da, temperatura poate să degradeze în timp acumulatorul unui laptop. În od normal, dispozitivul este prevăzut cu o serie de ventilatoare menite să mențină o temperatură constantă pe durata funcționării. Însă de cele mai multe ori, noi folosim laptopul în timp ce stăm în pat. Așezându-l pe genunchi, acoperim fantele prin care este eliminat aerul cald, astfel că laptopul riscă să se încingă extrem de mult.

Astfel, se recomandă folosirea unui stand special pentru laptop, care se găsește de cumpărat în comerț, cel mai indicat fiind cel cu mentilator încorporat.

O altă greșeală pe care utilizatorii o comit foarte des, dar despre care nu știu, este că își țin laptopurile la încărcat mai mult decât trebuie, sau în unele cazuri înpermanență. Un grad de încărcare de 100% va dăuna bateriei în timp. Experții spun că o baterie pe Li-Ion ar trebui să aibă un grad de încărcare între 40-60%. Unele device-uri chiar au încorporată opțiunea de a nu mai încărca bateria peste 70%. Cert este că pentru a prelungi durata de viață a bateriei, este necesar să scoatem cablul de alimentare atunci cînd bateria este încărcată suficient.

Nu în ultimul rând, setările unui laptop pot veni în ajutorul bateriei, prelungindu-i viața. Astfel, în Panoul de Control al sistemului de operare Windows, există opțiunea Hardware and Sound – Power Option. Aici puteți seta un plan de alimentare care să se potrivească nevoilor dumneavoastră: Power Saver, dacă vreți ca bateria să se descarce mai puțin, sau Balanced – modul recomandat de Windows, pentru o folosire echilibrata.

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *