Actualitate

Grigori Leps va cânta la Bălţi şi va inaugura acolo monumentul lui Visoţki?

Într-adevăr, pe 2 iulie, în scuarul principal al oraşului va avea loc concertul lui Grigori Leps, – a confirmat vice-primarul oraşului Bălţi, Alexandr Usatâi. – Concertul vestitului interpret este dedicat punerii pietrei de temelie la monumentul cunoscutului bard, Vladimir Visoţki, în scuarul central al oraşului. Deocamdată suntem în proces de pregătire a documentelor pentru instalarea monumentului, iar la 27 iunie, consiliul municipal urmează să ia decizia privind instalarea monumentului.

Iar seara va avea loc concertul lui Grigori Leps. Încă nu este clar dacă acesta va fi un concert solo, sau dacă Leps va fi asistat de cineva dintre colegii săi. Un lucru este clar, aceasta va fi o adevărată sărbătoare pentru locuitorii oraşului Bălţi!

Banii pentru instalarea monumentului şi desfăşurarea concertului, au fost donaţi de către omul de afaceri, Renato Usatâi, – ne-a comunicat Alexand Feodorovici. – Ne bucură mult faptul că există oameni care sunt gata să renunţe la o sumă mare de bani, doar ca să ofere oamenilor o sărbătoare!

Am reuşit să răzbatem şi la Renato Usatâi:

La Bălţi am învăţat şi am locuit câţiva ani. Acest oraş înseamnă mult pentru mine. În ziua de azi oamenilor nu le este uşor, aşa că am hotărât să le ofer o sărbătoare, pentru că viaţa constă nu doar din probleme şi greutăţi, ci şi din bucurii şi asemenea sărbători. De ce anume Visoţki? Acesta este un simbol al epocii, care a schimbat ţara, pe toţi noi; omul care a devenit legendă în timpul vieţii sale. Oamenii din Republica Moldova l-au îndrăgit şi au ascultat cântecele lui Visoţki, aşa că mă bucur că monumentul dedicat marelui bard va apărea anume aici. Iar încheierea logică a festivalului, va fi evoluţia lui Grigori Leps care, sunt sigur, că le va plăcea tuturor locuitorilor oraşului Bălţi!

Dvs. personal veţi participa la instalarea monumentului lui Vladimir Visoţki?

Desigur! Am hotărât să ajut la instalarea monumentului dedicat marelui bard, anume din motivul că i-am ascultat piesele încă din copilărie; acestea sunt întotdeauna cu mine şi mă ajută în momentele grele. Apropo, la Bălţi vine şi Nikita Visoţki, fiul lui Vladimir Semionovici, care de asemenea va participa la instalarea monumentului. Cred că el va fi foarte bucuros să vadă cu cât respect şi grijă este tratat Vladimir Visoţki în Moldova. Pe lângă aceasta, la Bălţi va veni şi o veche prietenă, celebra interpretă Slava.  

D.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *