Politică

Grosu îl avertizează pe viitorul bașcan al Găgăuziei. „Nu poți dimineața să te trezești proeuropean, spunând că trebuie să beneficiem de granturi europene, americane și românești, iar seara să fii pro-Kremlin. Trebuie să se decidă mai clar”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu susține că își dorește o relație pragmatică cu viitorul bașcan al Găgăuziei, indiferent cine va prelua șefia regiunii după turul II al alegerilor. Totuși, viitorul guvernator al autonomiei va trebui să decidă dacă este pro-Kremlin sau dacă-și dorește fonduri occidentale pentru dezvoltarea unității administrativ-teritoriale.

„După alegerile pentru funcția de bașcan din 14 mai, dialogul va fi foarte pragmatic. O să-i rog să se decidă mai clar. Nu poți dimineața să te trezești proeuropean, spunând că trebuie să beneficiem de granturi europene, americane și românești, iar seara să fii pro-Kremlin. Trebuie să ne decidem”, a declarat Grosu, în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune, relatează Ziarul Național.

De asemenea, Igor Grosu afirmă că nu poate avea nici un fel de dialog cu „reprezentanții grupării criminale organizate”, iar locuitorii din regiune va trebui să-și asume alegere făcută.

„Cu privire la reprezentanta grupării criminale organizate, dialog cu așa specimene nu puteam avea. Dacă asta își doresc cetățenii din unitatea teritorial-administrativă va fi alegerea lor și trebuie să și-o asume. Trebuie să-și asume că vor fi reprezentați de o persoană care vine din partea unei grupări criminale organizate. Noi cu bandiții nu discutăm”, a mai adăugat președintele Parlamentului, cu referire la reprezentanta Partidului „Șor”, care a acumulat cele mai multe voturi în primul tur.

Igor Grosu a adăugat că nu-i cunoaște pe niciunul dintre cei doi candidați care au acces în turul doi al alegerilor din Găgăuzia, Evghenia Guțul și Grigori Uzun. „Nu-i cunosc nici pe unul, nici pe altul. Uzun a fost în Parlament, dar atât de bine a tăcut că nu i-am auzit vocea”, a conchis Igor Grosu.

Turul doi al alegerilor pentru funcția de guvernator al Găgăuziei va avea loc la 14 mai.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Pai viitorul bascan va actiona pragmatic. El va obtine granturi americane, europene, romanesti si desigur sutinere financiara, consultanta din partea kremlinului.
  Din pacate Grosu va trebui sa se adapteze si sa fie mai flexibil cu viitorul bascan.
  Acelasi lucru se cere din partea intregului aparat administrativ: flexibilitate si intelegere fata de gagauzi.

  1. Poftim? Dece “Grosu va trebui sa se adapteze”? Cred ca Moldova s-a adaptat mult prea mult tuturor tradatorilor, nascuti acolo sau trimisi de puteri straine. A venit timpul sa se adapteze ei la tara unde li se da voie sa respire. Flexibilitate si intelegere cu rusnacii astia second hand sa aibe de azi incolo alde Jesus, care a sfarsit precum stim.

   1. Din pacate realitatea e alta.
    Moldova va continua sa se adapteze si va accepta multe capricii ale bascanului, conducatorul demn al poporului gagauz.

    1. Propun metoda chineza sau rusa de adaptare: bascanului cel capricios 25 ani de puscarie pentru tradare de tara (ceea ce, in cazul de fata, nici macar n-ar fi minciuna!) iar paporului gagauz trimisi niste eliberatori, cu tancul. Daca cu vorba buna nu se poate!…

 2. Mai, mai, ma uit cat de prosti sunt unii…. Cine mama masii e bascanul p*** asta ? Voi il faceti Mare pe un mascarici ! Gauzia asta e cat un judet din Romania si nici putere financiara nu are. Mama, mama ce batut la cur trebuie bascanul p*** ! Voi, moldoveni, sunteti vinovati ca ii datri atata iumportanta gandacului asta. Cine e Gagauzia asta, vreo sperietoare ? Este de rasul curului ce se intampla in Rep. Moldova !

 3. În respublika pobedistî Molotova sî întîmplî ci o vrut sî sî întîmpli „părintili fondator” al acestui „stat”: bolșevism în stare pură, propagandă moscălesco-sovietică, lene și refuz de a gândi și a se ridica în poziție bipedă a majorității populației trăitoare pe acele meleaguri. Li se vând gogoși cu iz diferit depinde de ce prinde la „papor”: la unii li se arată ieuropa, la alții li se arată maskva. În realitate tot în calicia și prostia locală se zbat cu toții. Lipsă totală de demnitate, viziune, curaj și determinare!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *