Social

Tot mai mulți tineri părăsesc regiunea transnistreană și vin în Republica Moldova

Tot mai mulți tineri părăsesc regiunea transnistreană și vin în Republica Moldova, a declarat luni-seara, președintele Parlamentului, Igor Grosu, în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de la Radio Moldova, că tinerii aleg să se stabilească pe malul drept al Nistrului, inclusiv din motive de siguranță.

„Cetățenii sunt îngrijorați și nu-și doresc nicidecum să fie înrolați în această tragedie. Tinerii părăsesc teritoriul pentru că nu doresc să fie înrolați, probabil este și decizia părinților să-i trimită pe malul drept ca să fie în siguranță. Drept dovadă este că ei nu pot înrola nicidecum așa numita misiune pacificatoare în anumitele forțe militare de curs. Așa numitele autorități, la fel, au un comportament, foarte cuminte. Nu îi vedem cu declarații belicoase așa cum și-ar dori cei de la Kremlin”, a declarat Grosu, citat de Radiomoldova.md și Ziarul Național.

De asemenea, el a mai spus că în prezent atât cetățenii din regiunea transnistreană, cât și așa numitele autorități de la Tiraspol nu-și doresc implicarea în război.

Potrivit lui Grosu, autoritățile de la Kremlin promovează actualmente o campanie masivă de dezinformare și mizează pe destabilizarea situației din Republica Moldova.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *