Ultima oră

(GRUP CRIMINAL) FURAU automobile din România şi le VINDEAU în R. Moldova

Suspecţii luau maşini în leasing de la diferite companii româneşti, le perfectau acte false şi le aduceau în R. Moldova. Ulterior, nu plăteau companiilor taxele sau declarau că autoturismele au fost furate. Astfel, au fost traficate peste 40 de autovehicule, iar prejudiciul adus celor 11 companii de leasing amăgite depăşeşte un milion de euro, scrie ziarul național.

Grupul criminal era foarte bine organizat şi structurat în patru nivele: şase persoane se ocupau de perfectarea actelor necesare achiziţionării maşinilor de la firmele de leasing, doi membri le transportau peste Prut, iar alţi doi facilitau înmatricularea autovehiculelor în R. Moldova. Toţi erau coordonaţi de liderul grupului – un moldovean care deţine şi cetăţenia română. În prezent, acesta se află într-un penitenciar de maximă siguranţă până la anunţarea sentinţei de condamnare.

La 2 octombrie curent, oamenii legii au efectuat simultan zeci de percheziţii în mai multe localităţi din România şi R. Moldova pentru a aduna probe care să dovedească vinovăţia grupului criminal care era filat încă de anul trecut. În rezultatul operaţiunii au fost ridicate patru autoturisme, mai multe plăcuţe cu numere de înmatriculare, trei laptopuri, un hard disk, 330 de înscrisuri (contracte de vânzare-cumpărare, poliţe de asigurare auto, facturi de transferuri bancare), zece agende cu însemnări şi numere de telefoane, cinci ştampile şi 12 telefoane mobile.

Împotriva celor 11 membri ai grupului criminal s-a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, delapidare şi tăinuire. 

TIMPUL.MD 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *