Social

Grup de boxeri din Muntenegru, interzis în R. Moldova în contextul amenințărilor la adresa securității țării noastre

Unui grup de boxeri din Muntenegru i-a fost interzisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, în contextul amenințărilor la adresa securității țării noastre.

Boxerii respectivi urmau să participe la cea de-a 24-a ediție a Turneului internațional de box „Pavel Lușcevschi”, desfășurat tradițional la Grimăncăuți, Briceni, potrivit Ziarul Național.

„După câteva ore de așteptare, ne-au luat actele și ne-au obligat să ne întoarcem acasă”, au scris boxerii pe pagina de Facebook a clubului lor din Budva.


Poliția de Frontieră susține că decizia respectivă este bazată pe excluderea riscurilor de securitate la adresa R. Moldova.

„În ultimele 24 de ore, mai mulți cetățeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Amintim că, după data 24 februarie 2022, odată cu instituirea situației de urgentă legată de război în imediata apropiere de frontiera de stat a Republicii Moldova, la intrarea în republică, toți cetățenii străini trec un control special, în contextul excluderii unor riscuri de securitate”, a declarat Raisa Novițchi de la Serviciul de presă al Poliției de Frontieră.

De menționat că autoritățile au luat decizia să interzică accesul pe teritoriul R. Moldova și pentru suporterii echipei Partizan Belgrad, care și-au anunțat intenția de a participa la meciul cu FC Sheriff în Conference League (joi 16 februarie).

La fel, suporterii sârbi au fost nevoiți să revină în Serbia. În cele din urmă, la sugestia Serviciului de Informații și Securitate, partida dintre FC Sheriff și Partizan Belgrad se va juca fără spectatori.

Aceste decizii au fost luate în contextul acțiunilor subversive pe care le-ar pregăti Rusia în R. Moldova. Președinta Maia Sandu a declarat că planul pentru perioada următoare presupune acțiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici.

Aceeași sursă a precizat că materialele recepționate de la parteneri, inclusiv cele la care a făcut referire președintele Ucrainei, Volodimir Zelnski, conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegrului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *