Actualitate

Grupări criminale internaţionale deconspirate în urma cooperării Procuraturii cu MAI

În urma acţiunilor angajaţilor celor două instituţii au fost deschise 5 cauze penale, care sunt conexate în aceeaşi procedură, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă procurorul Vitalie Busuioc. Au fost efectuate peste 20 de percheziţii, dintre care la 11 notari.

Ofiţerul de investigaţii Lilian Levandovschii din cadrul Inspectoratului General de Poliţie a explicat că este vorba de două grupări, care activau în municipiul Chişinău şi în sudul ţării. Acestea perfectau în mod ilegal acte, inclusiv fabricau acte false pentru redobândirea cetăţeniei române. În această schemă erau implicaţi şi notari, care autorizau cu bună ştiinţă acte false.

Au fost deschise dosare penale în privinţa a 7 persoane, dinre care două au fost arestate, iar alte două urmează să fie anunţate în urmărire generală, a declarat Levandovschii.

Potrivit lui Vitalie Busuioc, până acum autorităţile române au sesizat 140 de cazuri când unele acte ale persoanelor care se adresau pentru redobândirea cetăţeniei erau false.
 
Sursa: Moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *