Politică

Grupul de inițiativă al lui Adrei Năstase REFUZĂ să depună actele la CEC

Andrei Năstase a făcut trimitere la un regulament CEC, care stipulează că documentele trebuie depuse în zilele de luni până vineri, și nu într-o zi de sâmbătă. El a amintit că și liderul Partidului Democrat, Marian Lupu, a depus actele la CEC sâmbătă, 3 septembrie, fapt ce ar încălca legislația electorală. Potrivit liderului Platformei DA, administrația CEC ar intenționa să pună în legalitate procedura de depunere a actelor de către candidatul Partidului Democrat, prin invitația adresată lui de a le depune tot într-o zi de sâmbătă.

Andrei Năstate a declarat că va sesiza în acest sens organismele naționale și internaționale care monitorizează alegerile prezidențiale. El nu a precizat când va depune actele la CEC, dar a spus că o va face în termenii stabiliți de lege.

Pe de altă parte, președinta Comisiei Electorale Centrale, Alina Russu, a declarat că instituția nu face invitații gruputilor de inițiativă ale candidaților pentru prezentarea documentelor, dar că CEC, având astăzi ședință, le-a oferit celor de la Platforma DA posibilitatea de a depune actele și semnăturile colectate.

Sursa: radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *