Eveniment

Grupul de inițiativă „Anul 1812”, devine de astăzi organizație nonguvernamentală neafiliată politic

La evenimentul organizat în sala mare a Uniunii Scriitorilor au fost prezenți oameni de cultură, istorici, jurnaliști și simpli cetățeni, care s-au adunat pentru a se solidariza cu memebrii grupului de inițiavă. Aici au fost prezenți Alexandru Moșanu, Membru de Onoare al Academiei Române, Președintele Grupului de inițiativă „Anul 1812”, Constantin Tănase, directorul fondator al Cotidianului TIMPUL, președintele fundației cultural-istorice „Anul 1812”, Ion Negrei, președintele al Asociației Istoricilor din RM, istoricii Mihai Tașcă, Demir Dragnev, Gheorghe Negru, precum și scriitorii Nicolae Dabija, Arcadie Suceveanu . Un mesaj de felicitare a fost rostit, în cadrul desfășurării generale, de către primarul capitalei Dorin Chirtoacă. Edilul a declarat că dacă nu putem schimba istoria, putem construi un viitor sigur, prin cunoașterea trecutului istoric, care ne va feri de experiența amară a anilor 1812 și 1940

În cadrul adunării generale, participanții au stabilit prioritățile și obiectivele Mișcării Civice „Anul 1812” pe parcursul unui an. Printre acestea se enumeră culturalizarea societății civile prin conștientizarea trecutului istoric al RM, organizarea diferitor manifestații pe parcursul unui an cu privire la împlinirea a 200 de ani de la anexarea Basarabiei de către Imperiul Țarist. O altă prioritate a Mișcării o va constitui convingerea instituțiilor abilitate de a introduce disciplina Istoria Românilor la examenele de Bacalaureat. Potrivit Directorului TIMPUL, Constantin Tănase, societatea noastră nu-și cunoaște suficient de bine istoria, iar generațiile care vin refuză să o cunoască.

La finele adunării generale a fost ales președintele Mișcării. Prin vot unanim, în calitate de președinte a fost ales istoricul Ion Negrei, președintele Asociației Istoricilor din RM.

SEMNEAZĂ ŞI TU PENTRU Declaraţia grupului de iniţiativă „Anul 1812”

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *