Politică

“Grupul Dodon” este alergic la “unionismul lui Mihai Ghimpu”

"Activitatea politică de până acum a „unionistului” Mihai Ghimpu poate fi numită oricum, numai nu contribuție la stabilitate și dezvoltare pentru Republica Moldova", aceasta a fost replica ex-comunistului Dodon la declaraţiile din ultima vreme ale liderului PL, care susţine că nu va vota candidatura Zinaidei Greceanâi la funcţia de preşedinte.

 „Cu părere de rău, constatăm că nu toți liderii din AIE înțeleg realitatea și gravitatea situației și nu pot renunța la ambiții egoiste de partid și la funcții. Unii chiar își doresc mai curând anticipate, decât stabilitate.

De asemenea, constatăm că în Republica Moldova reapare într-o nouă formulă un fenomen ciudat – cooperarea dintre extremele politice, dintre extrema stângă (PCRM) și extrema dreaptă (PL). Avem motive să credem că liderul PL, Mihai Ghimpu, se îngrijorează indirect de soarta PCRM, pentru a nu rămâne cumva fără un oponent electoral comod, deci fără mesaj electoral anticomunist. Asta pe lângă faptul că dumnealui se îngrijorează ridicol de mult pentru funcția de spicher, care i-a fost rezervată în acordul AIE și la care dumnealui nu vrea să renunțe nici cu riscul provocării anticipatelor”, a afirmat Dodon, potrivit UNIMEDIA.

Totodată, Dodon califică drept aberante și ilogice învinuirile precum că el ar face parte din proiectul secret al lui Filat și Plahotniuc. „Igor Dodon este parte a unui proiect. Acest proiect se numește „Stabilitate și dezvoltare pentru Moldova”. Aș dori foarte mult ca un număr cât mai mare de politicieni să fie parte la acest proiect”.

Igor Dodon a mai precizat că cei trei deputați doresc evitarea alegerilor anticipate și sunt gata să voteze pentru un candidat apolitic, din afara Alianței de guvernare.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *