ActualitateExterne

Grupul rebel ELN a eliberat 26 de ostatici

Cel mai mare grup rebel rămas în Columbia, ELN, a eliberat 26 de ostatici, în cadrul unor negocieri de pace cu guvernul, relatează BBC citat de Rador Radio România.

Printre cei eliberaţi se numără studenţi luaţi cu forţa de la puncte de control. Guvernul a confirmat eliberarea acestora. ELN îşi manifestă insurgenţa de câteva decenii în Columbia.

Într-o declaraţie, ELN, Armata Naţională de Eliberare, a transmis că măsura face parte din angajamentul său pentru o încetare a focului unilaterală şi temporară stabilită în timpul negocierilor din Cuba, din luna februarie, şi că se aşteaptă ca guvernul să îşi respecte de asemenea obligaţiile.

Se estimează că 6.000 de luptători nu au participat la pactul istoric atins în 2016 între guvern şi fostul cel mai mare grup rebel al ţării, FARC. Actualul lider columbian, Gustavo Petro, el însuşi un fost luptător marxist de gherilă, a stabilit acorduri de pace cu toate grupurile de rebeli rămase.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *