Timpul Liber

GUARDIAN promovează România

Lista destinațiilor turistice pentru care România merită vizitata, realizata de jurnalistii de la publicatia britanica The Guardian, nu se opreste aici.

Romania, una din cele 9 destinatii de vis in care dolarul este puternic

Muntii Carpati, zona Maramuresului, Castelul de Gheata de la Balea Lac, cetatile medievale ale Transilvaniei si Delta Dunarii le-au starnit, la randul lor, interesul celor de la The Guardian.

Bucuresti

Capitala este intr-o etapa interesanta de dezvoltare, cu proiecte de modernizare prin investitii europene, cuprinsa de un zumzait general.

Ce trebuie vizitat in Bucuresti sunt "palatul obscen de grandios al lui Ceausescu si alte monstruozitati din perioada comunista, plus biserici medievale si manastiri", continua cotidianul britanic.

Muncii Carpati

Cunoscuti si ca Alpii Transilvaneni, Carpatii sunt perfecti pentru catarare, excursii cu bicicleta sau schi. Un pic mai plictisitor, insa la fel de palpitant este si un tur cu motocicleta prin muntii misteriosi ai Romaniei.

Castele

Romania nu duce lipsa nici de castele ca in povesti sau, dimpotriva, ca in filmele de groaza. O fi Castelul Peles cel mai opulent, dar Castelul de la Bran, casa legendarului Dracula, ramane preferatul turistilor.

Maramures

Daca tot ce cauti este o portie de viata rurala, atunci cu siguranta Maramuresul este locul potrivit pentru asa ceva. Ce asteptari sa ai de la aceasta zona istorica? Biserici de lemn si sate pitoresti, toate pe un fundal de munte.

Hotelul de Gheata

Hotelul de Gheata de la Balea Lac este si el prezent in destinatiile turistice romanesti promovate de The Guardian. Are camerele, barul, restaurantul si biserica facute exclusiv din gheata, iar accesul se face numai cu telecabina, pe timpul iernii.

Germanii, italienii si francezii – turistii straini care viziteaza cel mai mult Romania

Cetatile medievale din Transilvania

Tot in Romania, mai exact in zona Transilvaniei, sunt cateva orase medievale ce merita vizitate. Printre cele mai atragatoare sunt Brasovul, Sighisoara si frumosul Sibiu.

Delta Dunarii

In locul in care Dunarea se varsa in Marea Neagra se formeaza o delta, care leaga Romania si Ucraina: Delta Dunarii, unica in Europa. Este unul dintre cele mai bune locuri din Europa pentru a observa pasari precum pelicani, cormorani, agrete si vulturi de mare cu coada alba.

Manastirile pictate din Bucovina

Jurnalistii britanici recomanda si manastirile din Bucovina, decorate cu fresce din secolele XV si XVI, care prezinta scene religioase.  

Ziare.com via Guardian

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *