Cultură

Guguță, în atenția copiilor din Belarus, Rusia și Ucraina

Pentru prima dată, mai multe colective artistice din Rusia, Ucraina, Belarus şi R. Moldova s-au întâlnit la Minsk, în afara unui festival al teatrelor de păpuşi. Toţi au adus pentru copiii belaruşi cele mai bune spectacole din repertoriu.
În calitatea sa de mesager al copiilor din Moldova, dar şi de promotor al artei păpuşăreşti, Teatrul „Guguţă” a pus în hârzobul său un spectacol plin de culoare, expresie şi semnificaţie. „Colajul lui „Guguţă” l-a readus în atenţia picilor din Belarus pe eroul îndrăgit al semenilor lor din Moldova. Astfel, copiii care atâtea au citit şi auzit despre Guguţă pentru întâia oară au avut ocazia să-l vadă şi să-i vorbească.

Trupa de actori a jucat alături de colegii lor din celelalte ţări participante şi spectacole de binefacere pentru copiii din şcolile-internat şi centrele de plasament. Următorii beneficiari ai proiectului vor fi copiii din Rusia, apoi cei din Ucraina și din Moldova.
Şirul ţărilor participante va continua, or, proiectul rămâne deschis pentru toţi cei care doresc să aducă în dar copiilor lumii păpuşile.

Aurica Plăcintă
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *