Politică

Guvernarea comuniste intenționa, în 2008, să dea afară mii de medici și profesori

După cum relatează corespondentul INFOTAG din Legislativ, aşa reiese dintr-o scrisoare a fostului director al Serviciului de Informaţii şi Securitate Artur Reşetniucov adresată preşedintelui de atunci Vladimir Voronin.

Deputatul PLDM Maria Ciobanu a citit joi, în plenul parlamentului o parte din această scrisoare, în care Reşetnicov îi scria şefului său de partid că iniţiativa Ministerului Economiei şI Comerţului este dezagreată de societate şi că poate provoca o nemulţumire socială.

Lumea privea această iniţiativă drept un genocid al medicilor şi profesorilor, iar ca efect ar fi fost un şi mai mare exod al intelectualităţii, potrivit scrisorii citite de Ciobanu.

”Dacă PCRM reuşea să revină la guvernare ar fi putut să determine toţi profesorii să ia calea pribegiei, iar sistemul educaţiei era în hal fără de hal”, a declarat Maria Ciobanu.

De asemenea, premierul Iurie Leancă a precizat că fosta guvernare comunistă a aplicat mai multe măsuri împotriva profesorilor.

În acelaşi timp, ministrul educaţiei Maia Sandu a precizat că în contextul reformelor actuale din sistemul educaţional este acordată o atenţie deosebită pentru crearea unor condiţii mai bune pentru pedagogi şi profesori.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *