Timpul Local

Guvernarea trebuie să urgenteze reformarea administrației publice locale

Afirmațiile le aparțin reprezentanţilor administrațiilor locale care au participat, miercuri, 20 iunie, la o şedinţă a comisiei parlamentare de profil. 
Este timpul ca autoritățile moldovene să treacă de la declarații la acțiuni concrete și să aplice recomandările Consiliului Europei cu privire la democrația locală, a declarat directorul executiv al Congresului Autorităţilor Locale din Moldova, Viotrel Furdui.

Este vorba despre înființarea unei instituții guvernamentale care să asigure descentralizarea și un dialog eficient cu autoritățile locale. Cea mai importantă problemă este însă, potrivit lui Viorel Furdiu, cea financiară.

Deputatul PLDM, George Mocanu, a subliniat că, pe viitor, va fi schimbat modul de alocare a fondurilor pentru administraţiile publice locale. Cea mai mare parte a banilor va fi alocată în baza unor proiecte concrete, a precizat George Mocanu. În opinia sa, o problemă majoră rămâne capacitatea primăriilor de absorbţie a acestor fonduri.

Congresul Puterilor Locale şi Regionale din cadrul Consiliului Europei le-a solicitat autorităţilor de la Chişinău, în luna martie, să se asigure că sumele alocate primăriilor coincid cu nevoile acestora și le-au îndemnat să accelereze reforma administrației locale.

radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *