Finanţe

Guvernatorul BNM: Evoluţia leului nu va şoca

 Dorin Drăguţan a spus că informaţia privind intrările şi ieşirile de valută străină din Moldova denotă o revigorare atât a încasărilor din exporturi, cât şi a remitenţelor. Au crescut şi ieşirile de valută, deoarece se observă o sporire a importurilor, aceasta înseamnă că îşi revine şi consumul, ceea ce constituie un semnal pentru o relansare economică.

„Deocamdată aceste semnale pozitive sunt firave. Totuşi, nu văd de unde ar putea să vină presiuni mari asupra leului. Lucrurile pe piaţa valutară sunt absolut normale, volumul tranzacţiilor este sub nivelul celui înregistrat în martie sau decembrie anul trecut. Nu există motive ce ar genera mari fluctuaţii", a declarat guvernatorul.

Dorin Drăguţan a reamintim că, potrivit prognozelor BNM, trendul general de evoluţie a leului în anul curent va fi unul de apreciere lină. „Desigur, situaţia pe piaţa valutară se dezvoltă în funcţie şi de situaţia în ansamblu în economia ţării, de unele evoluţii externe. Pe parcursul sărbătorilor de Paşti oferta de valută, în special oferta de valută în numerar, va creşte, dar eu cred că aceasta va fi absorbită de importatori ”, a conchis Dorin Drăguţan.

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *