Economie

Guvernatorul BNM „invitat” de deputați. Va oferi explicații în legătură cu majorarea prețurilor

Guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Octavian Armașu, va fi chemat în Parlament, săptămâna viitoare, pentru a oferi explicații cu privire la măsurile anti-inflaționiste pe care le ia banca centrală.

Astfel, șeful BNM va fi audiat mai întâi în cadrul Comisiei parlamentare Economie, Buget și Finanțe.

„Este o inflație record globală, dar în Moldova inflația trece de medie. Sunt fenomene pe care nu le putem influența, dar și pe care le putem aici, în țară, cu ajutorul instituțiilor responsabile. Trecem printr-o perioadă economică extrem de complicată. Propun să invităm guvernatorul Băncii Naționale și să vedem cum BNM gestionează inflația în această perioadă complicată, după care să-l audiem și în plenul Parlamentului. Să vedem ce este făcut, ce trebuie făcut și poate nu se face.”, a declarat șeful comisiei, deputat PAS, Dumitru Alaiba.

De asemenea, opoziția a propus ca și premierul Natalia Gavrilița să fie audiată pe acest subiect.

„O să vă lămuriți în cadrul comisiei”, a menționat speakerul Igor Grosu.

În legătură cu scumpirea produselor alimentare, inclusiv a uleiului, BECS a propus și audierea ministrului Economiei și cel al Agriculturii, însă propunerea nu a întrunit numărul necesar de voturi.

Precizăm că deputatul PAS Vladimir Bolea a anunțat, în cadrul unei emisiuni den la Jurnal TV, că autoritățile vor solicita Comisiei pentru Situații Excepționale să introducă uleiul pentru consum în lista produselor social importante, unde adaosul comercial este plafonat până la 20%, pentru a reduce majorarea speculativă a prețurilor.

Sursa: Jurnal.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Infalatie de 20- 30%, euro si dolarul au cazut in pret, produse scumpe, nedreptate si nesiguranta in r.m, m-au concediat de la munca pe nedrept, niste idioti, MS nu ia nicio masura. Indiferenta totala, impotenta profesionala si politicva din partea A. Nemerenco.. Seccretarul de stat de la MS mi-a zis ca pentru ei nu conteaza ” culoarea politica ” Cui sa te plangi , unde sa te duci, iti vine sa ei lumea-n cap si sa pleci…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *