Finanţe

Guvernatorul BNM susține că în cazul MAIB a fost o simplă tranzacție de cumpărare-vânzare cu acțiuni

El a menționat că „situaţia actuală de la Moldova Agroindbank diferă de situaţia din vara-toamna 2011. În 2011 am avut de a face cu serie de decizii ilegale…. Anul acesta, acelaşi grup de acţionari străini au vândut acţiunile lor unui grup de alte companii străine, 7 la număr, prin urmare nu avem de a face cu o preluare frauduloasă, ci cu o tranzacţie de vânzare-preluare".

Guvernatorul BNM a declarant că legislația în procedura de achiziționare a fost respectată. „Dar în acelaşi timp, aceste 7 companii noi, străine, au procurat fiecare o cotă de participare de sub 5 la sută din capitalul social al Moldova Agroindbank, ceea ce nu necesită obţinerea unei permisiuni prealabile din partea Băncii naţionale", a spus Dorin Drăguțanu.

El a menționat că aceste 7 companii noi cumulativ controlează în jur de 30 la sută din capitalul social al Moldova Agroindbank, iar BNM analizează informaţia disponibilă pentru a determina dacă sunt motive pentru a presupune dacă este o acţiune concertată.

Pe data de 10 iunie 2013 a expirat termenul limită pus de BNM pină la care acționari Moldova Agroindbanc trebuiau să depună toate actele despre activitatea sa. Toți acționarii vizați au începlinit solicitarea BNM.

Mai mult decât atât, ei și-au exprimat public nedumerirea de poziția conducerii Moldova Agroindbank și învinuirile de preluări ilegale aduse unor investitori străini. Unii acționari au solicitat de la conducerea Moldova Agroindbank probe concrete sau retragerea acuzațiilor. Moldova Agroindbank a evitat să comenteze aceste declarații.

Recent acționari Moldova Agroindbank au anunțat organizarea adunării extraordinare a acționarilor acestei bănci pentru sfârșitul lunii iunie, pe ordinea de zi a căreia etse inclusă întrebarea privind demiterea actualei conduceri a Moldova Agroindbank.
 
moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *