Externe

Guvernatorul regiunii Belgorod susține că un grup de „sabotaj” ucrainean a trecut granița pe teritoriul rusesc

Guvernatorul regiunii ruse Belgorod a declarat luni că „un grup de sabotaj și recunoaștere” al armatei ucrainene a trecut granița pe teritoriul rusesc, relatează CNN.

Viaceslav Gladkov a declarat că forțele au intrat pe teritoriul districtului Graivoronsky, care se învecinează cu Ucraina.

„Forțele armate ale Federației Ruse, împreună cu serviciul de frontieră, Garda Națională și FSB (serviciul de securitate al Rusiei), iau măsurile necesare pentru a elimina inamicul”, a declarat Gladkov.

La începutul zilei de luni, Gladkov a afirmat pe Telegram că districtul a fost bombardat de forțele ucrainene începând cu ora locală 9.00 a.m, dar a adăugat că nimeni nu a fost rănit.

Satele Antonovka, Kozinka și Gora-Podol au fost lovite de obuze sau resturi, a precizat Gladkov.

Loviturile la frontieră se înmulțesc: Loviturile asupra regiunii Belgorod par să se fi intensificat în ultimele săptămâni, potrivit afirmațiilor oficialilor ruși.

La începutul acestei luni, Gladkov a afirmat că două drone au detonat și au căzut deasupra unei zone rezidențiale din regiune.  El a adăugat că nu au fost raportate victime, dar că două clădiri rezidențiale și o mașină au fost avariate.

O altă dronă a fost doborâtă de sistemele de apărare aeriană rusești deasupra regiunii, a precizat Gladkov. Guvernatorul a precizat că nu s-au înregistrat victime și că echipele de intervenție evaluează consecințele la sol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *