Politică

Guvernul a aprobat insituirea Comisie naționale pentru monopol fiscal

Miercuri, 21 decembrie, cabinetul de miniștri a aprobat instituirea Comisiei naționale pentru monopol fiscal și Regulamentul privind organizarea și funcționarea acesteia, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Comisia va constata necesitatea instituirii monopolului fiscal pentru anumite activități economice; va estima impactul atribuirii statutului de monopol fiscal, inclusiv avantajele și dezavantajele economice; va propune Guvernului spre examinare atribuirea sau retragerea statutului de monopol fiscal unei întreprinderi sau unui grup de întreprinderi.

Stabilirea acestui mecanism urmărește scopul de apărare a cetățenilor și societății prin promovarea interesului public în activitatea economică desfășurată de către agenții economici. Astfel, statul poate acționa în mod indirect, prin impozite, taxe, licențe, garantarea guvernamentală a unor credite, lansarea comenzilor de stat. 

Comisia națională pentru monopol fiscal este un organ colegial, cu caracter consultativ, fără statut de persoană juridică. Aceasta este formată din reprezentanți ai autorităților publice și ai societății civile. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *