Economie

Guvernul a aprobat majoritatea salariilor pentru unele categorii de bugetari. Dorin Recean vine cu precizări

Miniștrii vor avea salarii mai mari, potrivit unor rectificări la bugetul de stat aprobate astăzi de Guvern, aceștia vor ridica lunar circa 50 de mii de lei. De asemenea, începând cu luna iulie, de salarii majorate vor beneficia și unele categorii de bugetari din administrația publică centrală. În acest sens, au fost alocate suplimentar circa 90 de milioane de lei.

Potrivit proiectului, salariile demnitarilor vor fi calculate în baza unei valori de referință de 3000 de lei, față de 1900 cum este în prezent. Prim-vicepremierii, vicepremierii, miniștrii, agentul guvernamental și secretarul general al Guvernului vor fi remunerați în baza unei valori de referință de 3600 de lei. Astfel, un consultant principal va primi 15990 de lei sau cu peste 5800 de lei mai mult, un șef de direcție va primi 26400 de lei, sau cu 9600 de lei mai mult, iar un secretar de stat va avea un salariu de 40100 de lei, sau cu peste 14700 de lei mai mult, transmite Radiomoldova.md.

Prim-ministrul Dorin Recean a afirmat că aceasta este prima etapă de creștere a salariilor în sectorul public.

„Așa cum acum am identificat resurse ca să alocăm peste 1 miliard de lei pentru dezvoltare, mă refer la nivel local, așa cum am identificat bani pentru alte proiecte, fix așa, doamna Sirețeanu se va descurca foarte bine ca să identifice, și vom identifica la următoarea rectificare din iulie, bani suplimentari pentru alte categorii de funcționari publici și de angajați din sectorul public”, a declarat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *