Economie

Guvernul a aprobat simplificarea procedurii de iniţiere a afacerii

Simplificarea procedurii este prevăzută în proiectul de lege, aprobat astăzi de către Guvern, privind operarea amendamentelor la cadrul legal ce vizează modificarea procedurii de obținere a autorizațiilor în comerț.

În prezent, obținerea unei autorizații în comerț durează peste două luni și dosarul depus la Primărie conține circa şapte acte permisive, eliberate de diferite autorităţi.

Trecerea la sistemul de notificări va permite agenţilor economici interacţiunea doar cu Primăria, care la rândul ei va transmite informaţii despre noul comerciant, prin ghişeul unic. Totodată, eficientizarea procesului va reduce, de la 7 la 1, numărul de documente necesare obţinerii autorizaţiei.

Toate modificările au fost elaborate în conformitate cu prevederile Strategiei de dezvoltare a comerţului interior, în comun cu experţii internaţionali, şi au drept scop stimularea activității antreprenoriale, facilitarea lansării noilor afaceri în comerț prin simplificarea procedurilor de autorizare și eliminarea practicilor de corupție.

Documentul urmează să fie examinat de Parlamentul Republicii Moldova.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *