Actualitate

Guvernul a aprobat un proiect de lege referitor la procedura de luare la evidență a autovehiculelor din regiunea transnistreană

Prevederile proiectului se referă la autoturismele și remorcile atașate la acestea, motocicletele, mopeduri și bicicletele cu motor auxiliar, aflate în proprietatea persoanelor fizice cu domiciliu permanent în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și din municipiul Bender și a unor categorii de persoane juridice înregistrate la autoritățile competente ale Republicii Moldova.

Autovehiculele menționate vor obține plăcuțe și certificate de înmatriculare de model neutru, fără achitarea drepturilor de import și a plăților obligatorii stabilite conform Legii Fondului de susținere a populației.

Plăcuțele neutre permit participarea în traficul rutier internațional a categoriilor de autovehicule menționate. Pentru a evita situațiile de abuz și de eschivare de la plata drepturilor de import aferente mijloacelor de transport introduse în Republica Moldova, proiectul de lege prevede interzicerea circulației pe drumurile naționale a mijloacelor de transport înregistrate în baza legii respective și care sunt conduse de către persoane care au domiciliu într-o altă localitate decât în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului și municipiul Bender.

Potrivit deciziei protocolare din 24 aprilie 2018, mecanismul de înmatriculare nominalizat urmează a fi pus în aplicare începând cu 1 septembrie 2018. Prin intermediul acestui mecanism, autoritățile își propun să soluționeze într-o modalitate viabilă problema autovehiculelor din regiunea transnistreană ce se deplasează peste hotarele țării, cu racordarea treptată a acestora la exigențele naționale și internaționale în domeniul de referință.

Sursa: ipn.md


Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *