Politică

Guvernul a dat aviz POZITIV pentru renunțarea la sărbătoarea sovectică „9 mai”. Vlah: „Au avut note rele în școală și nu au învățat istoria noastră”

Guvernul a dat aviz pozitiv la proiectul de lege prin care Republica Moldova va renunța la sărbătoarea sovietică „9 mai”, iar sfârșitul celui de-al doilea Război Mondial va fi marcat pe 8 mai, transmite Jurnal.md.

Bașcana Găgăuziei, Irina Vlah, a propus ca avizul Guvernului la acest proiect să fie negativ și i-a acuzat pe deputații PAS că nu cunosc istoria.

„Acum 78 de ani sărbătoream Ziua Victoriei. Nu înțeleg de ce PAS a decis să schimbe istoria. Avem multe probleme în domeniul social, economic, energetic. Trebuie să rezolvați aceste probleme, dar nu să schimbați istoria. Avem mulți specialiști la Ministerul Educației, Academie care pot să dea informația pentru deputații din PAS care au avut note rele în școală și nu au învățat istoria noastră. Propun să dăm aviz negativ la această inițiativă”, a intervenit Vlah.

„V-am înțeles opinia. Călătorie frumoasă la Sankt-Petersburg și la Tel Aviv, doamnă Vlah”, i-a răspuns Recean.

Menționăm că deputații PAS Eugeniu Sinchevici și Natalia Davidovici au înregistrat un amendament la proiectul de lege, potrivit căruia ziua de 8 mai va fi declarată Ziua Victoriei asupra Nazismului și a Comemorării celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. Și asta după ce inițial proiectul prevedea că denumirea evenimentului va fi „Ziua comemorării și reconcilierii în memoria celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *