Actualitate

Guvernul a decis: agenții MAI vor avea apartamente pe un teren ce valoarează peste 3 milioane de euro

Contactați de TIMPUL, reprezentanții unei agenții imobiliare din Chișinău au declarat că 1 ar (100 m2) în zona străzii București se vinde cu cel puțin 30 000 de mii de euro. Un calcul simplu duce valoarea minimă a terenului de 1 ha (10000 m2) la peste 3 milioane de euro (aproximativ 45 000 000 lei MDL)

Destinaţia acestor două terenuri, aflate în gestiunea Departamentului Trupelor de Carabinieri al Ministerului Afacerilor Interne, a fost modificată din terenuri aflate în proprietate publică a statului şi destinate necesităţilor de apărare, în terenuri pentru construcţia locuinţelor de serviciu pentru poliţişti. O decizie în acest sens a fost aprobată, astăzi, de Guvern.

Potrivit lui Alexei Roibu, ministru al Afacerilor Interne, construcţia locuinţelor de serviciu pentru poliţişti va fi realizată în cadrul unui parteneriat public-privat, toate cheltuielile fiind suportate de agentul economic, iar schimbarea destinaţiei celor două terenuri este doar primul pas în vederea asigurării cu locuinţe de serviciu pentru poliţişti. În timpul apropiat urmează să fie selectată compania de construcţii care va realiza acest proiect.

Scopul nostru este să obţinem un număr cît mai mare de locuinţe de serviciu pentru poliţişti, a spus ministrul, fără a preciza care este numărul poliţiştilor care au nevoie de locuinţe de serviciu. Hotărîrea în cauză are drept scop utilizarea eficientă a patrimoniului public, a specificat Roibu.

În prezent, MAI nu are nici o locuinţă de serviciu pentru poliţişti, acestea fiind privatizate de-a lungul timpului. Acest lucru s-a produs în condiţiile în care legislaţia prevede că dacă poliţistul a activat timp de 10 ani în cadrul organelor afacerilor interne, acesta are dreptul să privatizeze locuinţa. Potrivit unui proiect de lege, aprobat recent de Guvern şi transmis spre adoptare în Parlament, poliţiştii nu vor mai avea posibilitatea să privatizeze locuinţele de serviciu.

via Moldpres
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *