Economie

Guvernul a decis: Banca de Economii nu va fi privatizată, dar o vor CAPITALIZA

Astfel, urmează să fie privatizate 189 de societăţi pe acţiuni cu capital majoritar de stat.

"Banca de Economii nu va fi privatizată în următorii câţiva ani. Propun să fie exclus acest pachet din această listă. Ea urmează să fie capitalizată", a menţionat ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

Totodată, s-a convenit să se mai discute la capitolul privatizării Î.S. "Tipografia de Ştiinţe a Moldovei" şi Î.S. "Manejul de Atletică Uşoară".

"Din an în an anumite întreprinderi înregistrează rezultate tot mai proaste. Iată de ce este necesar să fie privatizate anumite companii. Noi vom urma şi în continuare recomandările ministerelor sectoriale. Faptul că se doreşte privatizarea companiilor, nu este obiectivul Ministerului Economie sau al cel al Finanţelor. Obiectivul de bază este reforma structurală a companiilor. Privatizarea înseamnă investiţii, ceea ce denotă dezvoltarea în continuare a acestor companii şi desigur avem nevoie de bani la buget", a declarat vicepremierul Valeriu Lazăr.

Lazăr a precizat că statul speră să obţină aproximativ un miliard de lei din privatizări. Aceşti bani urmează să fie folosiţi pentru diverse proiecte investiţionale.

Printre cele mai importante companii incluse pe lista de privatizare figurează: Reţelele Electrice de Distribuţie Nord şi Nord-Vest, Centrala Electrică de Termoficare Nord, Moldtelecom, Air Moldova şi Combinatul Tutun CTC.

TIMPUL.MD via PUBLIKA.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *