Actualitate

Guvernul a desemnat cei mai talentați tineri ai anului 2013

Din numărul total de 38 de candidaţi, au fost desemnaţi şase laureaţi, care au primit trofeul şi un premiu de 12.000 lei.
Știință și Tehnică: Radu Osipov, pentru studiul „Managementul deşeurilor biodegradabile”;
Dorin Prisăcaru, pentru lucrarea „Instalaţia pentru producerea biogazului”.

Literatură și artă: Olesea Gîrlea, pentru monografia „Mit şi ficţiune artistică în opera literară” şi un şir de articole ştiinţifice; Natalia Tanasiciuc, pentru regia, scenariul şi rolul Contesei Rosina în opera „Nunta lui Figaro” de W.A.Mozart. 

Activism Civic: Victoria Morozov, pentru activitate de voluntariat şi organizarea unor proiecte pentru tineri; Alexandru Popovici, pentru proiectul Startup-Moldova – platformă de finanţare pentru proiecte creative. 

De asemenea, au fost oferite şase premii speciale a câte 3.000 lei; Irina Staver, Anatol Grosu, Marcela Chistrugă (literatură şi artă); Alexandr Cocemasov (ştiinţă şi tehnică); Cristina Balan, Dorin Curoşu (activism civic).

Pentru prima dată, Ministerul Tineretului şi Sportului a instituit 3 premii în scopul încurajării activităţii consiliilor locale pentru tineret din republică, a centrelor de resurse pentru tineret şi a specialiştilor de tineret.  

Pentru participare activă la viaţa publică şi promovarea cetăţeniei active a fost premiat Consiliul Local al Tineretului din raionul Ungheni; pentru participare activă la implementarea politicilor de tineret la nivel regional și național -Centrul de Resurse pentru Tineret „Dacia” or. Soroca; pentru dedicaţie şi profesionalism, specialistul de tineret din administraţia publică locală Victor Pletosu, Consiliul Raional Ialoveni. 

De asemenea, în cadrul ceremoniei a fost desemnată Capitala Tineretului 2014 oraşul Soroca. Anterior, titlul de „Capitală a Tineretului” a fost deţinut de către oraşele Ungheni (2011) şi Cahul (2012), iar în anul curent – de Ialoveni. Iniţiativa are drept scop sporirea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor, participarea activă a tinerilor în promovarea şi dezvoltarea politicilor de tineret, informarea tinerilor despre posibilităţile de dezvoltare culturale, educaţionale şi antreprenoriale, crearea parteneriatelor regionale în domeniul politicilor de tineret. 

Sursa: Timpul.md
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *