EconomieSocial

Guvernul alocă 6,5 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii la Bulboaca

Guvernul alocă din fondul de rezervă 6 520,0 mii de lei pentru lucrări de îmbunătățire a infrastructurii conexe satului Bulboaca din Anenii Noi în contextul Reuniunii Comunității Politice Europene, care va fi găzduită de Republica Moldova la 1 iunie, transmite Deschide.md.

Potrivit ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, banii vor fi folosiți pentru lucrări de reparație și întreținere a drumului public L 478 – Bulboaca – Chirca – Merenii Noi – Floreni, lucrări de reabilitare la stația Chișinău, lucrări de reabilitare la stația feroviară Bulboaca, lucrări de reabilitare a trenurilor modernizate D1M și pentru servicii de transportare a participanților la cel de-al doilea Summit al Comunității Politice Europene.

De asemenea, se vor face lucrări de amenajare a accesului către stația Bulboaca, lucrări de amenajare a parcării din aproprierea Castelului Mimi și lucrări de terasament. Vor fi reabilitate garniturile de tren și locomotivele. Trenurile vor deservi fluxul de călători către obiectivele turistice din preajmă, iar în gara feroviară, după amenajarea acesteia vor fi îmbunătățite condițiile de așteptare pentru călători.

La Reuniunea Comunității Politice Europene sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Prima reuniune a CPE a avut loc la Praga în octombrie 2022.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *