Internațional

Guvernul britanic intenționează să amâne din nou controalele post-Brexit pentru a nu alimenta inflația

Guvernul britanic va amâna încă o dată controalele la frontieră post-Brexit pentru produsele de origine animală şi vegetală importate din statele Uniunii Europene, ca urmare a temerii că birocraţia suplimentară ar putea creşte şi mai mult inflaţia, potrivit ediţiei de joi a cotidianului economic Financial Times (FT), citat de Agerpres.

Decizia de a amâna aplicarea noului regim de import în porturile britanice, care urma să fie implementat din octombrie, urmăreşte de asemenea să le ofere mai mult timp operatorilor portuari pentru a pune în aplicare acordurile.

Introducerea unui regim de control la graniţă în urma Brexit-ului pentru produsele importate în Regatul Unit din ţările blocului comunitar a fost amânată succesiv, dar exporturile britanice către statele UE sunt deja supuse unor controale complete.

Astfel, potrivit FT, deşi detaliile definitive ale planului de control al mărfurilor la frontiere vor fi publicate ”foarte curând”, implementarea măsurilor va fi amânată, ”motivaţia fiind nevoia de a reduce inflaţia”, întrucât ”ar exista costuri suplimentare la frontieră”, a declarat publicaţiei citate un oficial implicat în această chestiune.

Rata anuală a inflaţiei în Regatul Unit este de 7,9%, mult peste ţinta de 2% stabilită de Banca Angliei, care a decis mai multe creşteri ale ratei directoare a dobânzii pentru a tempera inflaţia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *