CSI / RusiaRăzboi

Guvernul britanic sugerează că este pregătit pentru o prăbușire bruscă a Rusiei

Premierul Marii Britanii, Rishi Sunak, a sugerat luni, 26 iunie, că țara sa este pregătită pentru scenariul unei prăbușiri subite a Rusiei, după ce în presă au apărut informații că la Londra se pregătesc de urgență planuri în acest sens.

Comentariile lui Sunak au venit după ce jurnaliștii de la The Times, ziar apropiat de Partidul Conservator aflat la putere, au scris că evaluări interne ale executivului de la Londra au ajuns la concluzia că trebuie făcute planuri care să vizeze o destabilizare a Rusiei după rebeliunea militară declanșată vineri noaptea de Evgheni Prigojin, șeful mercenarilor Wagner.

„Trebuie să așteptăm și să vedem ce se întâmplă în continuare. Nu poate fi decât ”Capitolul întâi” a ceva nou”, a declarat o sursă din interiorul guvernului pentru The Times.

Fostul atașat militar britanic la Moscova, John Foreman a spus la rândul său că dacă Prigojin ar fi reușit să preia puterea la Moscova, acest lucru ar fi reprezentat „cel mai rău scenariu” și că Occidentul nu ar trebui să își facă iluzii în privința sa.

„El este un fascist”, a subliniat Foreman cu privire la șeful Wagner.

Foreman a spus de asemenea că ritmul în care au evaluat lucrurile în Rusia de vineri noaptea până sâmbătă seara, când Prigojin a anunțat că a ordonat încetarea rebeliunii, i-a luat prin surprindere pe diplomații occidentali.

„Ne-am gândit că toate acestea se vor întâmpla treptat”, a afirmat el.

Sunak spune că guvernul său a fost atent la tensiunile dintre Putin și liderul mercenarilor Wagner

Fostul ambasador britanic în Rusia, Roderick Lyne, și-a exprimat părerea că, după rebeliune, șansele lui Putin de a rămâne pe viață conducătorul Rusiei sunt deja mai mici, dar „acum este încă în funcție”.

Fiind întrebat luni după-amiaza despre informațiile apărute în The Times, Rishi Sunak a declarat că Marea Britanie este pregătită pentru o serie de scenarii cu privire la Rusia și că Londra monitorizează cu atenție ce se întâmplă în Rusia.

„Este prea devreme să prezicem cu siguranță care vor fi consecințele acestui lucru (n.r. ale rebeliunii lui Prigojin), dar noi suntem bineînțeles pregătiți, cum am fi întotdeauna, pentru o serie de scenarii”, le-a spus Sunak reporterilor britanici.

„Este o situație pe care am analizat-o și monitorizat-o de ceva timp deoarece suntem conștienți de potențialul destabilizator al războiului ilegal al Rusiei din Ucraina, tensiunile dintre grupul Wagner și regimul lui Putin”, a adăugat el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Emglezii mananca rahat cu gura plina ! Ei nu au fost pregatiti absolut deloc, erau cu “pantaloni-n vine”. Drept exemplu, ca sa vedeti minciuna, cand au izbucnit evenimentele la Moscova mai marii englezi nici nu erau la posturi, fiind weekend si a durat ceva pana sa se stranga, pana sa se sfatuiasca si G7, pana sa stea de vorba SUA, Anglia, Franta, Germania. Vine Sunak si ne minte ca era pregatit pt orice scenariu ! Doar Macron a reactionat primul, spunand ca “monitorizeaza situatia”. Abia acum spune Sunak ca va face scenarii. Dar de ce nu a facut pana acum ? Minciuni de la cel mai inalt nivel posibil !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *