CSI / Rusia

Guvernul de la Kiev a decis să închidă spațiul aerian pentru avioanele ruse

El a amintit că Ucraina a sperat că Rusia va iniţia o discuţie constructivă în acest sens, în special cu privire la ridicarea interdicţiei pentru tranzitul prin spaţiul aerian rusesc al aeronavelor din Ucraina, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

„Acesta este motivul pentru care guvernul Ucrainei a decis cu privire la interzicerea tuturor zborurilor de tranzit ale tuturor liniilor aeriene ruse prin spaţiul aerian al Ucrainei”, – a declarat primul-ministru ucrainean.

Guvernul a însărcinat instituţiile aferente să anunţe Rusia despre decizia Ucrainei.

„Interdicţia pentru aeronavele militare şi cele ale armatei care efectuează tranzit a fost deja impusă. Acum, această interdicţie se extinde asupra întregii aviaţii civile şi a companiilor aeriene ale Federaţiei Ruse”, – a explicat Iateniuk.

În plus, a precizat premierul, o astfel de interdicţie se introduce şi pentru a evita eventualele provocări cu avioane civile ruse din partea Moscovei.

După cum se ştie deja, anterior, guvernul a interzis zborurile prin Ucraina pentru companii aeriene din Rusia care operează în Crimeea ocupată.

În plus, prin spaţiului aerian ucrainean a fost interzis tranzitul de produse şi bunuri militare sau cu utilizare dublă, civilă şi militară.

În replică, Moscova a interzis zborurile a cinci companii ucrainene.

O interdicţie privind zborurile de tranzit ale avioanelor din Ucraina a fost introdusă de Rusia încă de anul trecut. Interdicţia se află încă în vigoare.

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *