Chișinău

Guvernul este pichetat „la pachet”

Locuitori şi consilieri ai comunei Stăuceni, mun. Chişinău, i-au cerut premierului anularea autorizaţiei de construcţie în spaţiile verzi, pe care o consideră eliberată nelegitim. Consilierul independent din Stăuceni, Ion Năstas, a declarat că, pe 5 martie, în parcul din Stăuceni au fost defrişaţi ilegal peste 300 de copaci, pe locul unde se intenţionează să se construiască un bloc locativ.

Mai mulţi şoferi din Orhei au solicitat să li se întoarcă locurile de muncă. Serghei Panko a declarat că a deservit oraşul Orhei timp de 17 ani, iar în anul 2008 ar fi fost organizată o licitaţie publică ilegală, în favoarea primarului Ion Stratulat. Astfel, şoferii ar fi trebuit să meargă în subordinea câştigătorului licitaţiei, despre care angajaţii cred că are legătură cu primarul de Orhei.

Muncitorii Fabricii de zahăr din Glodeni au cerut achitarea restanţelor salariale, dar şi ridicarea acuzaţiilor penale aduse liderilor sindicatului. Preşedintele sindical al întreprinderii,Vasile Guleac, a declarat că au revenit la proteste, deoarece de la ultima acţiune din 16 februarie nu s-a rezolvat nimic. Ba mai mult, la 4 martie, de pe teritoriul fabricii au fost scoase circa 700 de tone din cele 2500 de tone de zahăr puse sub sechestru pentru a nu fi vândute ilegal, a menţionat Vasile Guleac.

Preşedintele comitetului sindical al întreprinderii „Moldcarton”, Gheorghe Rusu, spune că de la ultimul protest din 6 februarie, atunci când Guvernul a promis crearea unei comisii care va examina situaţia, lucrurile nu s-au schimbat şi nicio comisie nu a fot creată.

Precizăm că, pe 16 februarie, în faţa Guvernului, muncitorii de la „Glodeni-Zahăr” şi „Moldcarton” au cerut achitarea restanţelor salariale. Atunci Guvernul a promis crearea, în ambele cazuri, a unei comisii pentru a examina situaţia.

După Info-Prim Neo
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *