Politică

Guvernul Filat vrea să interzică “Unionismul”

În context, Oleg Efrim, ministru al Justiţiei, a specificat că proiectul de lege urmează să fie examinat în Parlament, pentru a se lua o decizie finală în acest sens.

În debutul şedinţei, Prim-ministrul Vlad Filat a solicitat "Acţiunii 2012" să renunţe la "Marşul unirii" programat pentru data de 16 septembrie, la Chişinău, specificînd că aceste acţiuni reprezintă un real pericol pentru menţinerea ordinii de drept. În acest sens, Filat a cerut organelor de drept, SIS-ului şi Procuraturii Generale să întreprindă toate măsurile pentru a evita ciocnirile şi să nu admită participarea provocatorilor. Totodată. Premierul a solicitat Ministerului Justiţiei să iniţieze o analiză amplă în vederea revizuirii legislaţiei în vigoare, astfel încît pe viitor să fie excluse acţiuni ce prejudiciază independenţa, suveranitatea şi caracterul unitar al statului.

Potrivit lui Filat, declaraţiile şi acţiunile din ultimul timp ale unor grupuri politice şi organizaţii au scopul sfidări ordinii de drept şi creării unei agende false, fără suport din partea cetăţenilor. "Acestea sînt campanii împotriva simbolicii de stat, de nesupunere civică, arborarea diferitelor drapele, declanşarea referendumului, iar organizatorii marşurilor fac jocul inamicilor integrării în UE şi pot pune în pericol interesul nostru naţional", a remarcat Prim-ministrul, notează MOLDPRES. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *