Social

Guvernul Franței ar putea oferi R. Moldova sprijin financiar pentru modrnizarea tronsonului de cale ferată Chișinău – Ungheni

Guvernul Republicii Franceze ar putea oferi Republicii Moldova asistență financiară pentru modernizarea infrastructurii feroviare, pe tronsonul Chișinău – Ungheni.

Un document care prevede inițierea negocierilor în acest sens a fost avizat miercuri, 15 februarie, de către membrii Comisiei parlamentare politică externă și integrare europeană, transmite Ziarul Național.

Astfel, potrivit documentului, suma asistenței financiare va fi de peste 75 milioane de euro. O parte din bani va fi oferită ca împrumut de către Trezoreria franceză. De asemenea, Bpifrance Assurance Export va oferi un credit bancar, în numele și pe contul Guvernului Republicii Franceze.

Delegația Republicii Moldova care va negocia Protocolul financiar dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze va fi condusă de secretarul de stat al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale. Din componența delegației vor face parte reprezentanți ai Ministerului Finanțelor, ai Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, ai Ministerului Justiției, ai Agenției Proprietății Publice și ai Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. O întrebare firească ar fi: tronsonul de cale ferată va fi modernizat pe ”stil nou” sau pe ”stil vechi”? Și iarăși vor exista probleme moldoveniste, că de ce nu sunt chemații la vot toți cetățenii, mai ales cei cu drepturi intangibile, superioare, adică cei din Bășcălia rusă autonomă găgăuză, și iarăși o va lua pe bășcăleasă gura pe dinainte… Măi, măi, măi… moldovioară, surioară, în cap cu cuiburi de cioară…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *