Actualitate

Guvernul Germaniei oferă 335 mii de euro pentru renovarea spitalului din Călărași

Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor (MDRC) împreună cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Agenția de Dezvoltare Regională Centru și Spitalul raional Călărași au semnat astăzi un Memorandum de Înțelegere în vederea realizării eficiente a proiectului.

"Obiectivul Memorandumului semnat este de a moderniza serviciile publice locale din raionul Călărași. Astfel, lucrările vor fi desfășurate în cadrul proiectului "Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, finanțat din Fondul German pentru Investiții. Vor fi efectuate lucrări de renovare a centralei termice, inclusiv, va fi instalată o substație termică, un sistem termic solar etc.", a precizat Vasile Bîtca, ministru al Dezvoltării Regionale și Construcțiilor.

La rîndul său, Alexandru Muravschi, consultant național superior GIZ, a reiterat disponibilitatea Guvernului Germaniei de a susține în continuare Republica Moldova în dezvoltarea echilibrată a regiunilor țării și a exprimat disponibilitatea GIZ de a susține autoritățile publice locale din Călărași în toate etapele de desfășurare a proiectului.

Documentul stabilește rolul și responsabilitățile părților în realizarea proiectului, termenii și condițiile de colaborare, etapele de eficientizare a serviciilor publice locale din raionul Călărași și rezultatele așteptate.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *