Internațional

Guvernul Letoniei va aloca 550.000 de euro pentru achiziționarea de generatoare Diesel pentru presa de stat ucraineană

Guvernul leton a decis să susțină inițiativa Ministerului Culturii de a aloca 559.640 de euro din bugetul de stat pentru cheltuieli neprevăzute, pentru presa de stat ucraineană, transmite G4media.ro.

Suma va fi transferată către Consiliul Presei Publice Electronice (SEPLP) pentru achiziționarea de generatoare Diesel necesare activității companiilor publice de televiziune și de radio din Ucraina.

Pe 29 noiembrie, ministrul Culturii și Politicii Informaționale din Ucraina, Alexander Tkachenko, a făcut apel la miniștrii culturii din statele membre ale Uniunii Europene să ofere tot sprijinul posibil sectorului cultural ucrainean și presei pentru a supraviețui iernii. Mass-media ucrainene au nevoie în special de generatoare Diesel.

Astfel, cabinetul de Miniștri a Letoniei a decis să aloce aproximativ 560 de mii de euro din bugetul de stat pentru achiziționarea de generatoare pentru nevoile Ucrainei.

Menționăm că pe 29 iunie, la Liov, ministerele culturii din Republica Cehă, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Republica Moldova, Polonia, România, Slovacia și Ucraina au semnat Declarația de la Liov (Lviv), care evaluează posibilitatea creării unui fond special pentru a sprijini moștenirea culturală și activitățile presei de stat din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *