MoldovaUE / Nato

Guvernul Moldovei va înființa un Birou pentru Integrare Europeană

În cadrul ședinței de miercuri, Guvernul Republicii Moldova a aprobat crearea unei structuri separate pentru coordonarea proceselor de aderare la Uniunea Europeană – Biroul pentru Integrare Europeană.

Oficiul nou creat va coordona procesul de aderare a Republicii Moldova la UE la nivel național, în special armonizarea legislației naționale cu legislația UE, precum și promovarea beneficiilor aderării la UE.

Biroul va fi condus de viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu. Acesta a subliniat că Oficiul va permite accelerarea ritmului de implementare a legislației UE în procesul de integrare europeană.

“Crearea acestui birou are ca scop consolidarea unei expertize sectoriale profunde în domenii care sunt adesea foarte tehnice, iar acest lucru ne va permite să accelerăm și mai mult ritmul de implementare a acquis-ului comunitar și să lucrăm la cele 35 de capitole de negociere”, a scris Popescu pe Facebook.

Potrivit ministrului moldovean de externe, Republica Moldova a reușit să îndeplinească 94% din acțiunile incluse în recomandările Comisiei Europene privind aderarea la UE.

Totodată, guvernul moldovean a aprobat un plan de acțiuni pentru anul 2024 cu 546 de acțiuni, dintre care jumătate fac parte din Planul Național de Acțiuni pentru Integrare Europeană.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *