MoldovaPolitică

Guvernul propune prelungirea stării de urgență pentru încă 60 de zile în contextul războiului din Ucraina

Guvernul propune prelungirea stării de urgență pentru încă 60 de zile în contextul războiului din Ucraina. Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a propus includerea pe ordinea de zi a ședinței proiectul privind prelungirea stării de urgență pe întreg teritoriu țării, transmite TV8.md.

Astfel, solicitarea urmează a fi examinată și aprobată de către Parlament.

Prim-ministra Natalia Gavrilița a precizat că decizia a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Situații Excepționale (CSE).

„Astăzi am examinat rapoartele tuturor instituțiilor și am examinat riscurile care există și a fost o decizie unanimă de a recomanda prelungirea stării de urgență”, a declarat Gavriliața.

Vă amintim că pe 24 februarie, deputații au votat pentru introducerea stării de urgență în legătură cu escaladarea situației din Ucraina, 88 de deputați au votat.

Ce presupune starea de urgență: 

Stabilirea unui regim special de intrare și ieșire din/în țară, regim special de circulație a persoanelor și mărfurilor, expulzarea persoanelor care pot prezenta pericol pentru securitatea statului. 

De asemenea, vor fi interzise manifestațiile în masă, se dispune raționalizarea consumului de alimente și alte servicii de primă necesitate. 

Se interzice demisia lucrătorilor cu excepția cazurilor prevăzute de actele normative. 

Implicarea cetățenilor pentru servicii de interese public, accesarea și gestionarea asistenței internaționale pe durata stării de urgență.

Sursa: TV8.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *