Actualitate

Guvernul R. Moldova „s-a speriat” de judecată și va achita de urgență zeci de mii de euro unor persoane fizice

Potrivit informațiilor publicate de Agentul Guvernamental, în cauza Hodorogea v. Republica Moldova, reclamantul s-a plâns în fața Curții în temeiul Articolului 5 § 1 din Convenția pentru apărarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, referindu-se la faptul că detenția sa fusese ilegală ținând cont de legislația internă. De asemenea, acesta s-a plâns că ar fi fost deținut în condiții inadecvate în Penitenciarul nr. 13, contrar Articolului 3 din Convenție.

În cauzele Godniuc v. Republica Moldova și Morozan v. Republica Moldova reclamanții, la fel, s-au plâns în temeiul Articolului 5 § 1 din Convenție, referitor la detenția lor ilegală.

În baza declarațiilor semnate de către părți în contextul procedurii de soluționare amiabilă a cauzelor, Guvernul s-a obligat să achite reclamantului Hodorogea suma de 9.000 de euro, lui Godniuc suma de 4.000 de euro, iar lui Morozan suma de 6.000 de euro. Banii urmează să fie oferiți cu titlu de prejudiciu material, moral, costuri și cheltuieli. În schimb, reclamanții trebuie să retragă toate pretențiile înaintate față de Republica Moldova, în privința faptelor ce au dus la apariția acestor cereri.

Prin urmare, Curtea a decis în unanimitate radierea cauzelor de pe rol, potrivit Articolului 39 din Convenție. 

Sursa: bizlaw.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *