Moldova

Guvernul României a aprobat acordarea ajutorului material Republicii Moldova

Aceasta a stabilit Guvernul de la Bucureşti, printr-o Hotărâre aprobată joi, 18 februarie, răspunzând astfel solicitării primite din partea autorităţilor de la Chişinău.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului român, ajutorul umanitar va fi în valoare de peste 16,6 milioane de lei româneşti (echivalentul a peste 83 de milioane de lei moldoveneşti). Este vorba de produse alimentare de bază precum făină, zahăr, mălai, orez, paste făinoase, conserve din carne, conserve pateu, conserve din legume, dar şi păcură.

În cursul vizitei la Bucureşti, din 26 ianuarie, premierul Republicii Moldova, Pavel Filip, a prezentat contextul socio-economic în care noul Guvern de la Chişinău şi-a început mandatul, făcând, în acelaşi timp, apel la sprijinul României. Ulterior, pe 10 februarie, printr-o scrisoare adresată premierului Dacian Cioloş, prim-ministrul Republicii Moldova a solicitat autorităţilor române acordarea unui ajutor umanitar pentru sprijinirea familiilor vulnerabile, afectate de situaţia economică dificilă din Republica Moldova.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *