Actualitate

Guvernul României a aprobat: Postul Moldova 1 va deveni OBLIGATORIU la retransmisie în toată România

Sunt astfel create condițiile pentru retransmiterea în România a programelor postului Moldova 1, prin cablu (în regim must carry), ceea ce este de natură să ajute la mai buna cunoaștere, de către opinia publică din țara noastră, a realităților din Republica Moldova, se menţionează într-un comunicat de presă al MAE al României.

Ministerul Afacerilor Externe salută adoptarea, de către Guvernul României, în ședința din 18 iunie 2014 a Acordului dintre Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind colaborarea în domeniul retransmisiei serviciilor de programe ale radiodifuzorilor publici, semnat la Chișinău, la 31 martie 2014, de către ministrul afacerilor externe al României, Titus Corlățean, și vicepremierul și ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Natalia Gherman.

Ministerul Afacerilor Externe de la București reamintește faptul că Deciziile Curții au putere executorie obligatorie, prevalând în fața oricăror reglementări naționale. Astfel, prin Înțelegerea amiabilă din septembrie 2013, validată de Decizia CEDO din 7 noiembrie 2013, retransmiterea programelor TVR în Republica Moldova se fundamentează pe o bază juridică foarte clară și solidă, care oferă garanții depline de predictibilitate și durabilitate.

TVR a lansat, duminică, de 1 Decembrie 2013, la Chişinău, grila destinată publicului din Republica Moldova, prima zi de emisie fiind marcată de transmisiuni în direct de la aniversarea Zilei Naţionale a României la Ambasada română şi din Piaţa Marii Adunări Naţionale din capitala moldoveană.

sursa: abcnews.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *