EconomieMoldovaROMÂNIA

Guvernul României anunță despre începerea procesului de renovare a trei poduri rutiere peste Prut

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, anunță despre începerea procesului de punere în practică a acordului cu Guvernul Republicii Moldova, privind renovarea a trei noi poduri rutiere peste Prut, a declarat în cadrul ședinței de joi, 14 septembrie, a Guvernului de la București, scrie EcoPolitic și Deschide.md.

„Astăzi, începem să punem în practică și cele convenite anul acesta cu Guvernul Republicii Moldova, privind renovarea a trei noi poduri rutiere peste Prut: primul între Albița și Leușeni, apoi între Oancea și Cahul, iar al treilea la Sculeni. Aceste poduri vor duce la un alt nivel relațiile comerciale dintre românii de pe ambele maluri ale Prutului”, a declarat premierul.

Menționăm că la data de 31 mai, Guvernul de la Chișinău a aprobat ratificarea Acordurilor moldo-române de modernizare a trei poduri transfrontaliere peste Prut, semnate la 9 mai curent. Potrivit autorităților, modernizarea podurilor va fluidiza traficul între cele două state, va facilita comerțul pe piața internă și cea internațională, precum și va oferi beneficii concrete pentru sporirea conectivității țării noastre între țările Uniunii Europene și estul Europei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *